English

Festival 2015

Een groot deel van het programma van de 26e Zeister Muziekdagen is bekend. U kunt genieten van zeven concerten (15, 18, 20, 22, 25, 27 en 29 augustus), masterclasses en de Studententournee. Het Familieconcert op 23 augustus, het Openluchtconcert in het Slottuintheater (datum nog niet bekend) en het Studentenslotconcert op 28 augustus zijn gratis toegankelijk.

 

 

Jong, uitdagend, afwisselend

Met het jonge Koreaanse Novus String Quartet stelt artistiek leider Alexander Pavlovsky een kwartet van de nieuwe generatie aan u voor. Verder hoort u naast strijkers ook veel andere instrumenten.

Er is een grote Nederlandse inbreng: het Van Baerle Trio met Hannes Minnaar, fagottist Bram van Sambeek, klarinettist Michael Hesselink, hoornist Ron Schaaper en pianisten Lucas & Arthur Jussen. Harpist Remy van Kesteren krijgt op 27 augustus carte blanche.

Contrabassiste Ying Lai Green speelt samen met  het Szymanowski Quartet en het Tsjechische Bennewitz Quartet. Beide kwartetten hebben al eerder met veel succes op ons festival opgetreden.

Het programma wordt heel afwisselend: u hoort onder andere Beethovens Septet op. 20, Schuberts Octet, en 'Meeelaan' voor strijkkwartet en fagot van de Amerikaanse componist en trompettist Wynton Marsalis.

Masterclasses

Docenten zijn de vier voortreffelijke pedagogen van het Szymanowski Quartet, en drie leden van internationale topkwartetten: cellist Valentin Erben van het voormalige Alban Berg Quartet, violist Philip Setzer van het Emerson String Quartet en Alexander Pavlovsky, eerste violist van het Jerusalem Quartet.

Muziek & zo

De combinatie van filmvoorstelling en concert was vorig jaar een groot succes. Dit jaar combineren we een concert met een lezing. Onder de titel
'Baltische Zielen' vertelt Jan Brokken de geschiedenis van Estland, Letland en Litouwen aan de hand van vijftien familieverhalen. Pianist Marcel Worms en violiste Ursula Schoch spelen werk van Baltische componisten, waaronder Arvo Pärt.

Programma en kaartverkoop

De kaartverkoop start 16 mei. Wilt u een folder ontvangen, meldt u zich dan hier aan.

 

Onder voorbehoud van wijzigingen.