English

Festival 2015

Het volledige programma van de 26e Zeister Muziekdagen is nog niet bekend. Maar we kunnen al wel een tipje van de sluier oplichten. U kunt genieten van zeven concerten (15, 18, 20, 22, 25, 27 en 29 augustus), masterclasses en de Studententournee. Het Familieconcert, het Openluchtconcert in het Slottuintheater en het Studentenslotconcert (data nog niet bekend) zijn gratis toegankelijk.

 

Jong, uitdagend, afwisselend

Met het jonge Koreaanse Novus String Quartet stelt artistiek leider Alexander Pavlovsky een kwartet van de nieuwe generatie aan u voor. Verder hoort u naast strijkers ook veel andere instrumenten.

Er is een grote Nederlandse inbreng: het Van Baerle Trio met Hannes Minnaar, fagottist Bram van Sambeek, klarinettist Michael Hesselink en hoornist Ron Schaaper. Harpist Remy van Kesteren krijgt op 27 augustus carte blanche.

Contrabassiste Ying Lai Green speelt samen met  het Szymanowski Quartet en het Tsjechische Bennewitz Quartet. Beide kwartetten hebben al eerder met veel succes op ons festival opgetreden.

Het programma wordt heel afwisselend: u hoort onder andere Beethovens Septet op. 20, Schuberts Octet, en 'Meeelaan' voor strijkkwartet en fagot van de Amerikaanse componist en trompettist Wynton Marsalis.

Masterclasses

Docenten zijn de vier voortreffelijke pedagogen van het Szymanowski Quartet, en drie leden van internationale topkwartetten: cellist Valentin Erben van het voormalige Alban Berg Quartet, violist Philip Setzer van het Emerson String Quartet en Alexander Pavlovsky, eerste violist van het Jerusalem Quartet.

Muziek & zo

Het experiment Film & muziek was vorig jaar een groot succes en wordt dit jaar voortgezet onder de naam 'Muziek & zo'. Wat u kunt zien en horen, blijft nog even een verrassing.

Programma en kaartverkoop

In maart vindt u het hele concertprogramma op de website. De kaartverkoop start half mei. Wilt u een folder ontvangen, meldt u zich dan hier aan.

 

Onder voorbehoud van wijzigingen.