English

Festival 2017

De Zeister Muziekdagen 2016 haalden met 92% de hoogste zaalbezetting van de laatste tien jaar. Dank daarvoor aan alle bezoekers, Vrienden en sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt. We hopen u allemaal volgend jaar weer te zien, te beginnen met het Midwinterconcert in januari!

Oude bekenden keren terug

Artemis Quartett - Foto: Felix BroedeDe Zeister Muziekdagen 2017 vinden plaats van 12 t/m 26 augustus 2017. Artistiek leider Alexander Pavlovsky is in gesprek met een aantal ensembles die trouwe bezoekers kennen van voorgaande festivals: de gebroeders Jussen, Cuarteto Quiroga, Cuarteto Casals en het Artemis Quartett. Verder zijn we op zoek naar een verrassende invulling van het gratis Familieconcert. In maart 2017 vindt u het volledige concertprogramma op deze site. Wilt u op de hoogte gehouden worden over concerten en kaartverkoop? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Midwinterconcert Jerusalem Quartet

Jerusalem Quartet - Foto: Felix BroedeHet Midwinterconcert op zondagavond 15 januari 2017 is de aftrap voor het nieuwe festivalseizoen. Dé kans om het Jerusalem Quartet weer eens te horen optreden, met Alexander Pavlovsky als eerste violist. In verband met de verbouwing van de Kerk van de Evangelische Broedergemeente verhuizen we voor dit concert naar de Oosterkerk aan de Woudenbergseweg 44 in Zeist. De kaartverkoop start vrijdag 18 november.

Masterclasses

Jonge musici en studenten komen uit alle windstreken naar Nederland om les te krijgen van de beroemde musici die optreden tijdens het festival. Met 36 deelnemers verdeeld over tien ensembles hebben de masterclasses van 2016 het festivalrecord gebroken. Ook in 2017 zijn de masterclasses gratis toegankelijk voor publiek.