English

'Festival van internationale allure' (NRC 8 augustus 2013)

'festival van wereldniveau' (De Telegraaf 12 augustus 2015)

'Logisch dat liefhebbers dit festival al jaren op waarde weten te schatten. Als het niet bestond, zou je het willen uitvinden.' (De Telegraaf 12 augustus 2015)

 

ECHO KLASSIK AWARD VOOR ARTEMIS QUARTETT EN BELCEA QUARTET

Het Artemis Quartett en het Belcea Quartet hebben een ECHO Klassik Award gewonnen. Beide kwartetten zijn in augustus te horen tijdens de Zeister Muziekdagen. 

 

GEWIJZIGDE AANVANGSTIJD 'WENDE ZINGT WINTERREISE'

Geweldig nieuws: Wende is genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2016. De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van deze prijs is op 25 augustus. Hierdoor zal het concert van Wende op die dag een half uur later beginnen, om 20.45 uur.

 

WINNAAR BBC MUSIC MAGAZINE AWARD 2016 BIJ ZEISTER MUZIEKDAGEN

In april dit jaar won het jonge Schumann Quartett de Newcomer Award 2016 van BBC Music Magazine. We zijn dan ook bijzonder trots dat dit kwartet op 23 augustus optreedt tijdens de Zeister Muziekdagen. Het concertprogramma vindt u hier.


 

 

 

 


 

 

 

 

 

De Zeister Muziekdagen hebben in 2015 via het EFFE-label ook internationale erkenning verworven. Dit label wordt door het platform Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) toegekend aan festivals die zich onderscheiden door artistieke kwaliteit, locale betrokkenheid en internationale oriëntatie.

 

De Zeister Muziekdagen 2016 worden mogelijk gemaakt door Dille & KamillePrins Bernhard Cultuur Fonds, kfHeinfonds, Het Kersjes Fonds, OVMK, de gemeente Zeist en vele andere sponsoren, fondsen, particulieren en vrijwilligers. 

 

 

 

Foto: Felix Broede

  Alexander Pavlovsky

Artistiek leider