English

SCHRIJF U NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE

 

 

 

ZES PRIJSWINNAARS EN GENOMINEERDEN BIJ ZEISTER MUZIEKDAGEN 2016

Het kan niet op: zes ensembles en musici die te horen zijn tijdens ons festival hebben dit jaar een belangrijke muziekprijs of nominatie ontvangen. Het Artemis Quartettt en het Emerson String Quartet zijn genomineerd voor een Gramophone Award 2016. Het Artemis Quartett voor zijn cd met werken van Brahms, waarvoor het eerder al een ECHO Klassik 2016 in de wacht sleepte. En het Emerson String Quartet is genomineerd voor zijn cd met onder andere Alban Bergs Lyrische Suite, een werk dat het kwartet op het concert van 20 augustus speelt. Verder ontving het Belcea Quartet onlangs een ECHO Klassik 2016 voor zijn cd met werken van Berg, Webern en Schönberg. Eerder dit jaar ontving het jonge Schumann Quartett al de Newcomer of the Year Award 2016 van BBC Music Magazine. Op 14 augustus 2016 won het Ebonit Saxofoon Kwartet de eerste prijs op het Orlando Concours. En ten slotte is Wende genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2016


 

 

 

 


 

 

 

 

 

De Zeister Muziekdagen hebben in 2015 via het EFFE-label ook internationale erkenning verworven. Dit label wordt door het platform Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) toegekend aan festivals die zich onderscheiden door artistieke kwaliteit, locale betrokkenheid en internationale oriëntatie.

 

De Zeister Muziekdagen 2016 worden mogelijk gemaakt door Dille & KamillePrins Bernhard Cultuur Fonds, kfHeinfonds, Het Kersjes Fonds, OVMK, de gemeente Zeist en vele andere sponsoren, fondsen, particulieren en vrijwilligers. 

 

 

 

Foto: Felix Broede

  Alexander Pavlovsky

Artistiek leider