English

SCHRIJF U NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE

 

 

 

GRATIS PROGRAMMABOEKJE

Het programmaboekje met alle informatie over de Zeister Muziekdagen 2016 is dit jaar gratis. U kunt het programmaboekje ook in pdf-vorm downloaden: klik hier

 

MET KORTING NAAR TENTOONSTELLING IN SLOT ZEIST

Tijdens de Zeister Muziekdagen is uw concertkaartje ook geldig als kortingsbon voor de tentoonstelling 'De schoonheid van het verval' van Wil Westerweel in de culturele vleugel van Slot Zeist. U betaalt slechts €1,00 i.p.v. €5,50! De actie is geldig van 13 t/m 27 augustus.

 

ZES PRIJSWINNAARS EN GENOMINEERDEN BIJ ZEISTER MUZIEKDAGEN 2016

Het kan niet op: zes ensembles en musici die te horen zijn tijdens ons festival hebben dit jaar een belangrijke muziekprijs of nominatie ontvangen. Het Artemis Quartettt en het Emerson String Quartet zijn genomineerd voor een Gramophone Award 2016. Het Artemis Quartett voor zijn cd met werken van Brahms, waarvoor het eerder al een ECHO Klassik 2016 in de wacht sleepte. En het Emerson String Quartet is genomineerd voor zijn cd met onder andere Alban Bergs Lyrische Suite, een werk dat het kwartet op het concert van 20 augustus speelt. Verder ontving het Belcea Quartet onlangs een ECHO Klassik 2016 voor zijn cd met werken van Berg, Webern en Schönberg. Eerder dit jaar ontving het jonge Schumann Quartett al de Newcomer of the Year Award 2016 van BBC Music Magazine. Op 14 augustus 2016 won het Ebonit Saxofoon Kwartet de eerste prijs op het Orlando Concours. En ten slotte is Wende genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2016. Kaarten voor de concerten van deze prijswinnaars en genomineerden kunt u hier bestellen.

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

De Zeister Muziekdagen hebben in 2015 via het EFFE-label ook internationale erkenning verworven. Dit label wordt door het platform Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) toegekend aan festivals die zich onderscheiden door artistieke kwaliteit, locale betrokkenheid en internationale oriëntatie.

 

De Zeister Muziekdagen 2016 worden mogelijk gemaakt door Dille & KamillePrins Bernhard Cultuur Fonds, kfHeinfonds, Het Kersjes Fonds, OVMK, de gemeente Zeist en vele andere sponsoren, fondsen, particulieren en vrijwilligers. 

 

 

 

Foto: Felix Broede

  Alexander Pavlovsky

Artistiek leider